Tirsdag 3 mai

Mette Hjelmark: Gorillaen ved mitt kjøkkenvindu – og jakten på bevistheten.

En rekke uforklarlige, paranormale opplevelser som forfatteren opplever får henne til å søke etter svar og i sin jakt spør hun mange forskere om råd. Noen forskere svarer at «det du har opplevd strider mot naturlovene, og derfor kan det ikke ha hendt». Men hvordan kan vi vite at vi vet alt, spør forfatteren? Og hvordan kan vi vite at alt kan måles fysisk? Vi vet jo ikke hva vi ikke har sjekket!

Forfatteren tar oss med på en spennende jakt etter svar på sine merkelige og dypt transformerende opplevelser og hun spør om svaret ligger det vi kaller «bevisstheten». Men hvordan kan noe immaterielt som bevissthet og tanker oppstå av aktivitet i hjernecellene?

Foredraget baserer seg på boken: Gorillaen ved mitt kjøkkenvindu – og jakten på bevisstheten (2022).  Mette Hjelmark er cand.mag. og har tidligere jobbet som journalist, forskningsjournalist og informasjonsleder.

I godt voksen alder tok hun utdannelse som kognitiv terapeut, samlivsveileder og parterapeut. Boken blir til salgs til spesialpris denne foredragskvelden.

Se forfatterens hjemmeside: www.stressmestring.no

Foredragene er i samarbeid med Oslo Folkeakademi og finner sted: Kl. 19.00-21.00 i Georg Sverdrups hus (Universitetsbiblioteket)  i aud. 1, Universitetet i Oslo, Moltke Moes vei 39, Blindern.
Åpent for alle – gratis adgang!