Tirsdag 19. mars

Ole Petter Hjelle: Det digitale dopet – Hvordan kan vi fri oss fra skjermavhengigheten?

Foredraget baserer seg på boken med samme navn (2022). Visste du at vi, i snitt, plukker opp mobilen vår 150 ganger i løpet av en dag? Og at når du som gammel ser tilbake på livet ditt vil du ha brukt over 11 år på mobilen din?    For hver eneste «like» på dine innlegg i sosiale medier blir du belønnet med dopamin, noe som fører til at du blir hektet.  Forskning viser at det er en sammenheng mellom mobilbruk og depresjon, ensomhet, angst og søvnlidelser, spesielt hos barn og unge.

Hjelle er hjerneforsker, lege og foredragsholder, kåret til en av landets beste formidlere i Morgenbladet. Han har tidligere gitt ut bøkene Sterk hjerne med aktiv kropp (2018), Lev til du blir 100 (2020), og sammen med Tine Mejlbo Sundfør: Mat for hjernen (2021).  I tillegg til å være lege, hjerneforsker, fallskjermhopper, bestselgende forfatter og tidligere toppidrettsutøver er Ole Petter Hjelle en prisbelønnet formidler.

Foredragene finner sted: Kl. 19.00-21.00 i Georg Sverdrups hus (Universitetsbiblioteket) i aud. 1, Universitetet i Oslo, Moltke Moes vei 39, Blindern.


Åpent for alle – gratis adgang!