Tirsdag 17. April

Marcus Paus med ensemble – «En hellig, alminnelig lek: André Bjerkes poesi i ny klangdrakt»

Som et sidespor til sitt daglige virke som klassisk samtidskomponist, har Marcus Paus i over tyve år beskjeftiget seg med André Bjerkes poesi. Tone settingene befinner seg i skjæringspunktet mellom samtidsmusikk og visetradisjon, mellom det klassisk skolerte og det folkelige, og speiler i så måte Bjerkes egen estetikk og kulturelle posisjon.

I forbindelse med Bjerkes 100-årsjubileum i 2018 samles et utvalg av disse sangene på plate, tolket av vokalist Julie Kleive og pianist Joachim Kwetzinsky, og trioen Paus/Kleive/Kwetzinsky byr  for anledningen på smakebiter fra den kommende platen, samt musiske betraktninger over et av nyere norsk kulturhistories mest  sentrale kunstnerskap.

Marcus Paus er en av de mest fremførte og bestilte komponister i sin generasjon, og en av norsk samtidsmusikks mest markante stemmer.

Julie Kleive er en av Norges lysende yngre stemmer, og synger bl.a med Shimmering, Synne Sanden, Oslo Kammerkor og Jenny Augusta.

Joachim Kwetzinsky er en fremtredende og allsidig norsk pianist som har høstet vesentlig anerkjennelse i både inn- og utland for sine konserter og innspillinger

Foredragene finner sted: Kl. 19.00-21.00 i Georg Sverdrups hus (Universitetsbiblioteket) i aud. 1 og i vestibylen, Universitetet i Oslo, Moltke Moes vei 39, Blindern.

Åpent for alle – gratis adgang!