Tirsdag 16. april

Nina Grünfeld:  Frida – om tilhørighet, savn og tap. 

Nina Grünfeld baserer foredraget på sin bok «Frida– min ukjente farmors krig» (Aschehoug, 2020).Boken forteller historien om den nyopprettede nasjonen Tsjekkoslovakia i mellomkrigstiden, om framveksten av nazismen i Europa, og om hvordan den jødiske farmoren, Frida, forsøker å overleve som gateprostituert. Det er en rystende fortelling som begynner en vårdag i 1931, dagen da Frida Grünfeld for første gang dukket opp i politiets arkiver. Politiet i det daværende Tsjekkoslovakia mistenkte den unge kvinnen for å være spion. En rapport ble sendt til etterretningspolitiet og militærpolitiet i landets alle større byer. I en alder av 22 år var Frida ettersøkt, hjemløs – og gravid.

Nina F. Grünfeld er forfatter, filmregisssør og professor ved Høgskolen i Innlandet der hun for tiden er innsatt som prodekan for kunstnerisk utviklingsarbeid og forskning. Grünfeld har laget en rekke filmer og skrevet flere bøker.

Foredragene finner sted: Kl. 19.00-21.00 i Georg Sverdrups hus (Universitetsbiblioteket) i aud. 1, Universitetet i Oslo, Moltke Moes vei 39, Blindern.


Åpent for alle – gratis adgang!